طرز رنگ‌بندی مناسب برای جذب مشتری

باید گفت اولین چیزی که باعث ترغیب مشتری برای خرید محصول می‌شود رنگ آن محصول می‌باشد. با توجه به گزارش‌های به دست آمده از علم روانشناسی رنگ‌ها، ثابت شده است هر رنگ می‌تواند باعث برانگیخته شدن احساسات افراد شود. بنابراین یکی از روش‌های فوق العاده برای جذب مشتری و دستیابی به فروش بیش‌تر بهره‌گیری از رنگ‌بندی اصولی در طراحی فروشگاه است. این ایده و روش باعث گردیده است تا متخصصان بازاریاب، برای دستیابی به موفقیت و برندسازی خود، بیش‌تر با رنگ‌ها آشنا شوند تا بتوانند از بهترین رنگ‌ها برای جذب مشتری استفاده کنند.

با این حال باید گفت هیچ رنگی بطور کلی مناسب جذب مشتری نیست و شما باید براساس برند، نوع کالا و نوع مشتریان خود به فرایند انتخاب رنگ دست بزنید. یک رنگ از سه بخش فام، روشنی و خلوص تشکیل شده است. بخش روشنی سطح رنگ را نشان می‌دهد. به عنوان مثال رنگ‌های تیره که به سمت رنگ مشکی می‌روند، به رنگ‌های سایه شناخته می‌شوند. همچنین رنگ‌های روشن که به سمت رنگ سفید می‌روند، به عنوان ته رنگ شناخته و معرفی می‌شوند.

بخش‌های فام و همچنین خلوص مهم‌ترین بخش‌های رنگ هستند، که بر روی درک و احساسات انسان‌ها تاثیر می‌گذارند. در این مقاله قصد داریم تا با بهترین رنگ‌ها برای دکوراسیون و طراحی فروشگاه آشنا شویم. همراه ما باشید تا با اصول رنگ‌بندی فروشگاه‌ها آشنا گردید.

اصول استفاده از انواع رنگ‌ها در فروشگاه
اصول استفاده از انواع رنگ‌ها در فروشگاه

اصول استفاده از انواع رنگ‌ها در فروشگاه

همانطور که اشاره شد رنگ‌ها می‌توانند واکنش‌های روانی بر روی ذهن مشتریان ایجاد کنند. پس شناخت روانشناسی هر رنگ می‌تواند بر روی فروش بیش‌تر محصولات تاثیرگذار باشد. بهتر است قبل از انتخاب بهترین رنگ برای طراحی دکوراسیون داخلی یا خارجی فروشگاه خود به چند نکته اصولی دقت کنید. این نکات شامل:

بیشتر بخوانید:  راهکار خلاقانه برای انبار محصولات

مکمل بودن رنگ‌ها: بهره‌گیری از رنگ‌های مکمل که در مقابل هم دیگر قرار می‌گیرند بهتر از سایر ترکیبات رنگی، به کمتر خسته شدن چشم مشتری کمک می‌کند. همچنین این نوع ترکیب رنگ، از نظر زیباشناسی بهتر می‌تواند برای طراحی دکور به کار بیاید.

تک رنگ بودن: برای داشتن یک طراحی مینیمال می‌توان از سایه‌های مختلف یک رنگ کمک گرفت. این روش برای طراحی‌های دیگر جالب به نظر نمی‌رسد و هیچ تاثیری بر جذب مشتری ندارد.

آنالوگ بودن رنگ‌ها: ترکیب چند رنگ با هم می‌تواند جلوه‌ای هماهنگ ایجاد کند. البته برای ترکیب رنگ‌ها باید حتماً تحقیق کنید تا یک ترکیب بی‌روح نداشته باشید.

معیارهای انتخاب رنگ برای کسب‌ و‌ کار خود

برای رشد در کسب‌و‌کار خود باید به مواردی چون استفاده از رنگ‌های اشباع شده، بهره‌گیری و توجه به رنگ‌هایی فراتر از لوگو و در نهایت رنگ‌های متناسب با برند خود توجه کنید. برخی از معیارهایی که در ادامه ذکر خواهیم کرد می‌تواند بر روی انتخاب اصولی طراحی و رنگ‌بندی فروشگاه شما تاثیرگذار باشد. این معیارها شامل ماموریت فروشگاه، ویژگی‌های مشتری، رقبا و محیط کسب‌و‌کار فروشگاه است.

ویژگی مشتریان برند خود: مورد تجزیه و تحلیل قرار دادن اطلاعات مشتریان خود چون نوع سبک زندگی، ویژگی‌های شخصیتی و محیط زندگی آن‌ها، می‌تواند به شما در انتخاب رنگ‌های مناسب برای طراحی و رنگ‌بندی فروشگاه کمک کند.

ماموریت فروشگاه: با توجه هدف و خدماتی که فروشگاهتان ارائه می‌دهد، می‌توانید به یک رنگ‌بندی جذاب برای فروشگاه خود دست یابید.

رقبا موجود در کسب‌و‌کار خود: به رقیب‌های موفق خود و رفتار آن‌ها توجه کنید. ببینید از چه اصول رنگ‌بندی برای جذب مشتری بهره برده‌اند و با توجه به اطلاعاتی که به دست آوردید به یک برنامه‌ریزی کلی برای رنگ‌بندی فروشگاه خود دست یابید، تا شما هم شاهد موفقیت در کسب‌و‌کار خود شوید.

بیشتر بخوانید:  اصول طراحی قسمت فروش میوه در هایپر‌مارکت

توجه به محیط کسب‌و‌کار خود: انتخاب رنگ باید با توجه به فضای محیط صورت بگیرد، تا بتوانید آن خروجی لازم را به دست آورید. شاید این مسئله از دید سایر افراد موضوعی بی‌اهمیت به نظر برسد و تنها به استفاده از رنگ سفید بسنده کنند. اما با توجه به تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، بهره‌گیری از رنگ‌های متنوع و متناسب با کسب‌و‌کار خود می‌تواند بر روی ذهن و روحیه مشتری تاثیرگذار باشد، تا جایی که مشتری را ترغیب به خرید محصول شما کند، حتی اگر به آن محصول احتیاج نداشته باشد و این یعنی موفقیت در کسب‌و‌کار خود. در ادامه مقاله به معرفی روانشناسی برخی رنگ‌های تاثیرگذار بر ذهن مخاطب می‌پردازیم، که خواندن آن‌ها می‌تواند در شناخت درست هر رنگ و تاثیر آن، به شما کمک کند.

آشنایی با روانشناسی برخی رنگ‌ها

رنگ قرمز: یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها برای جلب توجه و فروش بیش‌تر و به عبارتی پرکاربردترین رنگ در بازاریابی، همین رنگ قرمز می‌باشد. رنگ قرمز حس قدرت، اشتیاق و انرژی زیاد را به مخاطبان القا می‌کند. بنابراین برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای مواد غذایی از این رنگ بهره می‌گیرند.

رنگ سبز: استفاده از رنگ سبز در محیط داخلی فروشگاه، حس آرامش را به مشتری القا می‌کند. بنابراین مشتریان با احساس بهتری خرید می‌کنند. همچنین این رنگ در تصور برخی افراد نماد ثروت است و تصور می‌کنند برند شما از ثروت بالایی برخوردار می‌باشد. از این رنگ می‌توان احساس وفاداری، هماهنگی و ایمنی را نیز دریافت کرد.

رنگ زرد: رنگ زرد همانند رنگ قرمز در صورت استفاده بیش از حد می‌تواند باعث ایجاد حس اضطراب در مشتری شود. با این حال این رنگ نماد شادی، گرما، حس مثبت و خوشبینی است. بنابراین این رنگ در صورت استفاده درست می‌تواند به عنوان بهترین رنگ در جذب مشتری شناخته شود.

بیشتر بخوانید:  علل گرمای موتور یخچال‌های صنعتی

رنگ آبی: اگر هدف برند شما منتقل کردن حس اعتماد به مشتری است، می‌توانید از این رنگ در دکوراسیون محیط فروشگاه خود کمک بگیرید. رنگ آبی به دلیل درگیر کردن ذهن و هوش مشتری بطور غیر مستقیم می‌تواند در فروش بیش‌تر محصولات تاثیرگذار باشد. برخی از فروشگاه‌ها چون فروشگاه‌های مراقبت‌های بهداشتی، از این رنگ در رنگ‌بندی فروشگاه خود کمک می‌گیرند.

 به عنوان صاحب یک کسب‌وکار باید توجه داشته باشید رنگ‌بندی اصولی در طراحی یک فروشگاه، در کسب موفقیت تاثیرگذار است و شما باید با توجه به جنسیت مشتریان خود، بزرگسال یا نوجوان بودن آن‌ها، به یک رنگ‌بندی اصولی و ایده‌آل در کسب‌و‌کار خود برسید. همچنین برای انتخاب رنگ باید به نور محوطه اطراف فروشگاه خود، مکان قرارگیری فروشگاه، رنگ ساختمان و مغازه‌های کنار فروشگاه و… توجه فرمایید، تا به بیشترین تاثیر رنگ بر روی فروش محصولات خود برسید. در نهایت امیدواریم با خواندن مطالب این مقاله از سایت رادسرما، اطلاعات کافی در زمینه روانشناسی رنگ‌ها و تاثیر آن بر روی فروش محصولات  را به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
Translate »